• Buiten je comfort zone
    vind je inspiratie
    Elise Kettner

Elise Kettner

Alumna Johan Cruyff Academy Amsterdam

Elise Kettner rijdt dressuur op het hoogste niveau. Na haar studie heeft ze haar eigen bedrijf Kettner Quality Products opgericht, waarmee ze een prijs won. Ze zegt: “Het is belangrijk dat je uit je comfort zone stapt” en jezelf blijft uitdagen en je laat inspireren.”

Elise Kettener: “Buiten je comfort zone vind je inspiratie”

Elise Kettner deed eerst haar Bachelor in Sport Marketing aan de Johan Cruyff Academy en daarna de Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute. “Het is belangrijk dat je uit je comfort zone stapt”, aldus Elise, “en jezelf blijft uitdagen en je laat inspireren. Ik ben er bovendien van overtuigd dat je een betere sporter wordt als je naast je sport nog iets anders doet wat je leuk vindt. Ik wilde altijd al het paardrijden combineren met een eigen bedrijf, al wist ik vroeger nog niet precies wat voor bedrijf.”

Eigen bedrijf

In 2015 richtte Elise Kettner Quality Products op, om meer innovatie producten voor de paardensport op de markt te brengen. “Wat ik vooral miste was een handige poetskist van goede kwaliteit, voor paardenborstels, shampoo, vlechtspullen en dergelijke. Het idee werd goed ontvangen, maar de realisatie was niet zo simpel. Tijdens de ontwikkelfase kwam ik op een ander idee: Startnummers voor paarden, wat er wel kwam.”

Elise Kettner Horses Product van het Jaar

Het startnummers-product won de Award "Horses Product van het jaar 2016" in de categorie zadelkamer & overige, een binnen de paardensport hoog aangeschreven prijs van de Eisma media groep. “Het winnen van deze prijs gaf mij de motivatie om door te gaan en meer producten te gaan ontwikkelen. Het is fijn dat het product zo gewaardeerd wordt door de jury en het publiek”, zegt Elise. “Als ik mensen een jaar geleden vertelde dat ik hoofdstelnummers aan het ontwikkelen was, begonnen ze te lachen. Zo zie je maar, het is zo belangrijk om in jezelf te geloven. Misschien is de mooiste overwinning nog wel die op jezelf!” 

Het winnen van de Award gaf een boost aan het bedrijf en haar naamsbekendheid. ”Ik heb enorm veel leuke reacties gehad. Dat was echt overweldigend. Maar het kan altijd beter.”

Goede dingen kosten tijd

“Andere vaardigheden die ik toepas in mijn werk komen rechtstreeks vanuit de sport: doorzetten, discipline en positief blijven. Vooral dat laatste. Je moet niet denken in problemen maar in oplossingen”, zegt Elise. “Dat begint met geduldig zijn. Toen ik het product daadwerkelijk op de markt bracht was dat erg spannend. Het moest op gang komen, maar het gaat steeds beter lopen. En zo heb ik op dit moment ook een enorm goed paard waarvan ik hoge verwachtingen heb. Maar we zijn er nog niet en er moeten nog veel trainingsuren worden gemaakt. Oftwel: Geduld, out-of-the-box durven denken en zelfvertrouwen, dan bereik je uiteindelijk het beste resultaat.

Johan Cruyff

Johan betekent voor mij echt veel. Zonder Johan was er geen Johan Cruyff Academy en was een studiekeuze erg moeilijk geweest. Hij heeft er eigenlijk voor gezorgd dat ik mij heb kunnen doorontwikkelen op de manier zoals ik dat graag wilde. Echt heel mooi wat hij allemaal heeft gedaan voor de maatschappij.