• Ik wilde weg uit Nederland
    en mezelf ontwikkelen

Iris Vergnes

Student Johan Cruyff Academy Groningen

Iris Vergnes heeft eerst het Johan Cruyff College gedaan en studeert nu aan de Johan Cruyff Academy Groningen. Na een voetbalcarrière bij SC Cambuur, SC Heerenveen en Oranje Nassau Groningen heeft zij door langdurige blessures moeten besluiten met voetbal te stoppen. Nu richt zij zich volledig op haar hbo-studie Sport Marketing en heeft ze stagelopen in Barcelona.

Wat haar vooral aanspreekt aan de studie aan de Johan Cruyff Academy is de diversiteit en zelfstandigheid: “We hebben bijvoorbeeld onderzoek, ondernemerschap, marketing en ethiek en recht. Het is dus heel breed. Daarbij ben je zelf verantwoordelijk voor de opdrachten die je krijgt. Omdat je zonder veel hulp een eindresultaat neerzet, is dat iets waar je alleen maar trotser op kunt zijn.”

Tijdens haar studie vertrok ze voor een halfjaar naar Barcelona om stage te lopen bij het Johan Cruyff Institute. Tijdens haar stage heeft Iris de internationale concurrentie van het Johan Cruyff Institute geanalyseerd.

In de video vertelt Iris hoe een internationale stage haar bevallen is.


Johan Cruijff

Wij studeren in een omgeving die één en al topsport uitstraalt en dat maakt het volgen van een studie zoveel aantrekkelijker. Johan Cruijff snapte dat dit heel belangrijk is voor mensen met een hart voor de sport. Hij creëerde een eigen ‘wereld’, The World of Johan Cruyff, en ik ben trots dat ik daar onderdeel van uitmaak. Hij is een groot voorbeeld voor mij.