• Het plezier van
    een mooie goal
    Mirco Pruyser

Mirco Pruyser

Alumnus Johan Cruyff Academy Amsterdam

Mirco Pruyser is tophockeyer en studeerde, samen met international Billy Bakker, aan de Johan Cruyff Academy Amsterdam. Nadat ze afstudeerden hebben de vrienden hun eigen school opgericht, BP College, dat zich richt op de individuele ontwikkeling van hockey’ers en het creëren van specialismes.

Tijdens onze studie- en hockeytijd hebben Billy en ik altijd samengewerkt. Dit heeft ons goede prestaties opgeleverd, waardoor we iets samen wilden beginnen. Wij hebben toen besloten om op een geheel eigen manier speciale scoringstrainingen aan te gaan bieden. We zijn tenslotte spitsen!

In onze hockeyschool focussen we op de individuele ontwikkeling van elk persoon. Het is erop gericht specialisme te creëren, waarbij de ontwikkeling van de persoon centraal staat. Je ziet vaak bij teamsporten dat er heel teamgericht getraind wordt. Voor de breedte-prestaties is dat heel begrijpelijk, maar voor de prestaties van een individu kan dit beperkingen met zich mee brengen.

Bij ons leer je nieuwe technieken, waarbij je binnen 15 minuten al progressie ziet! We zijn geen hockeyschool waar je plezier hebt omdat je een leuk spelletje speelt. Bij ons haal je het plezier uit het maken van een technisch mooie goal en progressie in je ontwikkeling!

Hoe selecteren jullie trainers?

Bij het aannemen van onze BP Trainers kijken we altijd naar hun niveau. Jongens als Nicki Leijs en Roel Bovendeert hebben ervaring bij het Nederlands elftal en kunnen hun kwaliteiten goed overbrengen op onze deelnemers. De talenten staan dus altijd met internationals of oud-internationals op het veld. Dat is de kwaliteit die BP College waarborgt. Trainen met de beste spelers van nu! 

Waaruit bestaat de samenwerking met de KNHB?

De KNHB focust meer op specialistische trainingen. (Oud)-internationals worden daarbij ingezet om hun expertise en hun ervaringen met Hockey Nederland te delen. Dat past goed bij ons initiatief. Voor de bond geven we nu lezingen aan trainers, samen met andere hockey’ers. We behandelen daarbij thema's die wij belangrijk vinden voor de ontwikkeling van aanvallend ingestelde hockeyers. Door een lezing te geven en vervolgens deze thema's ook op het veld uit te leggen, kunnen de coaches dit toepassen in de trainingen die zij aan de jeugd, of welk team dan ook, geven. 

Mirco Pruyser Welk vaardigheden uit je studietijd pas je nu toe?

Als topsporter ben je veel weg en loop je altijd tegen veranderende schema’s op. Je moet dan flexibel zijn en je snel kunnen aanpassen. Bij de Johan Cruyff Academy werd ons geleerd om met dergelijke schema’s te werken en dat komt in ons werk goed van pas. Als wij op zaterdag een clinic hebben, kan het zomaar zijn dat er op vrijdagavond nog 20 extra inschrijvingen binnenkomen. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk mensen teleurstellen. Dit betekent dat er de mogelijkheid moet zijn om in korte tijd aanpassingen te kunnen doen in bijvoorbeeld de lunchaantallen, het aantal trainers, de oefeningen, de materialen etc.

Als topsporter moet je kunnen omgaan met druk. Dit soort last minute aanpassingen kun je zien als een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden. En als topsporter win ik graag, dat zie je hier in terug. Tot nu toe is het altijd gelukt om een clinic tot een onvergetelijke ervaring te leiden! 

Johan Cruijff

Ik ben het eens met Johan Cruijff dat sporters de sportsector moeten leiden. Je ziet dit in ons concept terug. Wij geloven dat spelers die op het hoogste niveau spelen, of hebben gespeeld, onze deelnemers die deze ambitie ook hebben, het beste kunnen begeleiden. Hun kwaliteiten hebben hen tenslotte tot de top gebracht!