• Life is short, so make sure
    you live it to its full potential
    Sanne Meijer

Sanne Meijer

Student Johan Cruyff Academy Groningen

Sanne Meijer is reislustig, heeft alles over voor haar sport, gaat geen uitdaging uit de weg en probeert zoveel mogelijk uit het leven te halen. Haar motto? “Life is too short to not do what you love, so make sure you live life to it’s full potential.”

Combinatie topsport en opleiding

De overstap van mbo naar hbo vond ik pittig. Alles was nieuw voor me, zowel de theorie als de werkwijze. Ik had dan ook niet verwacht dat ik mijn propedeuse in 1 jaar zou halen. In mijn propedeusejaar ben ik bovendien wereldkampioen Wakeboarden geworden. Dit bewijst wel dat de opleiding goed met topsport te combineren is. Natuurlijk blijft planning een uitdaging. Toen ik in Mexico zat voor het WK wakeboarden moest ik ook leren voor mijn tentamens. Lekker zonnen langs de waterkant is dan erg verleidelijk…

Stagelopen bij Brunotti

Brunotti is mijn sponsor. Ik ken dan ook al een deel van het team en de sfeer spreekt me erg aan! Door stage te lopen bij Brunotti leerde ik het bedrijf op een andere manier kennen en heb ik veel geleerd op het gebied van Marketing. Zo heb ik bijgedragen aan hoe Brunotti zich kan herpositioneren naar A-merk, in samenwerking met hun sporters (de team-riders). Daarnaast heb ik meegewerkt aan social media, teksten schrijven voor de website en evenementen, zoals Madness, Surfana of Surffest. Zodra het wakeboard seizoen voor mij weer echt begint heb ik de mogelijkheid om af en toe vrij te nemen. En, een voordeel, teksten schrijven kan ik ook in het buitenland!


Elise Kettner


Fans op Social Media

Ik ben erg actief op Instagram en Facebook. Tijdens mijn wakeboard-reizen post ik vaak foto’s om mijn volgers up-to-date te houden over waar ik ben, wat ik doe en hoe mijn wedstrijden gaan. Ik heb een aantal mensen (fans) die me echt volgen en meeleven met de dingen die ik meemaak. Social media zijn erg belangrijk voor mijn sponsors en ook voor de sport zelf. Wij ‘wakeboarders’ willen dat de sport bekender wordt en hopen dat meer mensen gaan genieten van deze geweldige sport! Ik hoop dat ik kinderen, en dan vooral meisjes, kan inspireren en stimuleren om deze sport te gaan beoefenen.

Over vijf jaar een eigen wakeboardbaan

Mijn grote droom is dat ik over vijf jaar in een warm land mijn eigen boot en een wakeboardbaan heb. Ik ga er vanuit dat ik dan mijn opleiding heb afgerond en voldoende kennis en ervaring heb opgedaan om deze droom uit te laten komen. Daarnaast hoop ik over vijf jaar meer bekendheid te hebben in Amerika. In Amerika zijn er veel meer mogelijkheden voor mij op sportgebied.

Johan Cruyff

Johan Cruijff is een true hero en groot voorbeeld voor topsporters. Hij heeft met de oprichting van de Johan Cruyff Academy ervoor gezorgd dat ik mij optimaal kan ontwikkelen op het gebied van school en sport. Ik ben hem daar erg dankbaar voor!