• Interviews
    MET STUDENTEN EN ALUMNI
    Zij vertellen hoe zij zich ontwikkelden via sport en studie
Fotograaf: Wouter Brem

Johan Cruyff Academy

Interviews
Oscar Riesebeek

Student Johan Cruyff Academy Tilburg

Oscar Riesebeek kwam op 7-jarige leeftijd in aanraking met wielrennen. Eenmaal bij de junioren werd hij opgenomen in de nationale selectie. Momenteel is hij onder contract bij team Roompot-Nederlandse Loterij en traint - en rijdt hij wedstrijden door heel Europa. Zijn ambitie is een betere profwielrenner te worden en door te stromen naar het World Tour-niveau. Hij combineert topsport met de fulltime hbo-opleiding Sportmarketing aan de Johan Cruyff Academy Tilburg.

Full interviewIris Vergnes

Student Johan Cruyff Academy Groningen

Iris Vergnes heeft eerst het Johan Cruyff College gedaan en studeert nu aan de Johan Cruyff Academy Groningen. Na een voetbalcarrière bij SC Cambuur, SC Heerenveen en Oranje Nassau Groningen heeft zij door langdurige blessures moeten besluiten met voetbal te stoppen. Nu richt zij zich volledig op haar hbo-studie Sport Marketing en heeft ze stage gelopen in Barcelona.

Full interviewMirco Pruyser

Alumnus Johan Cruyff Academy Amsterdam

Mirco Pruyser is tophockeyer en studeerde, samen met international Billy Bakker, aan de Johan Cruyff Academy Amsterdam. Nadat ze afstudeerden hebben de vrienden hun eigen school opgericht, BP College, dat zich richt op de individuele ontwikkeling van hockey’ers en het creëren van specialismes.

Full interview


Vincent de Vries

Student Johan Cruyff Academy Tilburg

Vincent de Vries combineert badminton op topniveau met de hbo-opleiding Sportmarketing aan de Johan Cruyff Academy Tilburg. Hij heeft een aantal jaren op Papendal gewoond, waar hij met de nationale selectie trainde en op internationaal niveau meedeed. Door blessures heeft hij een stapje terug moeten doen. Hij speelt nu eredivisie bij BC Amersfoort.

Full interviewSanne Meijer

Student Johan Cruyff Academy Groningen

Sanne Meijer is reislustig, heeft alles over voor haar sport, gaat geen uitdaging uit de weg en probeert zoveel mogelijk uit het leven te halen. Haar motto? “Life is too short to not do what you love, so make sure you live life to it’s full potential”.

Full interviewElise Kettner

Alumna Johan Cruyff Academy Amsterdam

Elise Kettner rijdt dressuur op het hoogste niveau. Na haar studie heeft ze haar eigen bedrijf Kettner Quality Products opgericht, waarmee ze een prijs won. Ze zegt: “Het is belangrijk dat je uit je comfort zone stapt” en jezelf blijft uitdagen en je laat inspireren.”

Full interviewRalf de Pagter en Pim de Vries

Alumnus & student Johan Cruyff Academy Tilburg

Basketbal is een teamsport, waarbij je elkaar nodig hebt om te winnen. Op ieder moment kan er een spectaculaire actie ontstaan, niet alleen aanvallend maar ook verdedigend. Het is een razendsnel spel en dat maakt het aantrekkelijk om naar te kijken en de mooiste sport om te doen.

Full interview