Amazing stories

26 mei 2023

Shuohan Men

Tafeltennisster Shuohan Men is geboren in het Chinese Xianyang en kwam in het voetspoor van haar moeder naar het Groningse Westerwijtwerd. Ze werd Nederlands kampioen in 2018, 2020 en 2021 en combineert haar topsport met een studie aan de Johan Cruyff Academy
24 mei 2023

Chantal van Lanen

Amazone Chantal van Lanen reed mee op internationaal niveau met een gouden medaille als kers op de taart. Ze studeerde aan Johan Cruyff Academy en is inmiddels zelfstandig ondernemer en helpt bedrijven in hun ontwikkeling door gebruik te maken van alles wat de topsport haar leerde
31 januari 2023

Melissa Wijfje

Langebaanschaatsster Melissa Wijfje combineert topsport met een hbo-studie aan de Johan Cruyff Academy Groningen, onderdeel van de Hanzehogeschool
18 januari 2023

Britt Weerman

Atlete Britt Weerman van de Johan Cruyff Academy Groningen, was één van de topsporters die de afgelopen twaalf maanden werd gevolgd voor de contentserie de ‘Aanpakkers’. Ze blikt terug op een leerzaam jaar.
19 september 2022

Anouk Sohier

De nog maar 22-jarige golfster Anouk Sohier, alumna van de Johan Cruyff Academy, is nu al één van de beste speelsters van Nederland en sinds december 2021 officieel professional.
4 augustus 2022

Marco Doets

Wielrenner Marco Doets kon dankzij zijn studie aan de Johan Cruyff Academy aan de slag bij SEG Cycling en staat nu aan de start van een nieuwe avontuur bij de Marechaussee.
28 juli 2022

Gert-Jan Schep

Paralympiër Gert-Jan Schep, die na het Johan Cruyff College aan de Johan Cruyff Academy ging studeren, stapte in zijn sport over van zwemmen naar atletiek. Waarom maakte hij die switch en hoe verliep zijn duale loopbaan?
21 juni 2022

Karlijn Swinkels

Karlijn Swinkels is met haar 23 jaar nog een jonge wielrenster, maar de studente van de Johan Cruyff Academy in Tilburg is sinds dit seizoen al volwaardig lid van de damesploeg van Jumbo-Visma.
12 juni 2022

Marloes Wesselink

Marloes Wesselink combineerde beachvolleybal met de Johan Cruyff Academy en nam eind 2014 de beslissing te stoppen met haar topsportleven om zich te richten op een maatschappelijke carrière. Hoe ging die overgang van topsport naar een fulltime baan?