Artikelen

16 mei 2022

Een reis door de geschiedenis van Johan Cruyff Institute

De geschiedenis van het Johan Cruyff Institute en de unieke methodiek van het educatieve Cruyff netwerk, waar ook Johan Cruyff Academy onderdeel van is, door Cristina Palés
10 mei 2022

De regels veranderen: duurzaamheid in voetbal

Oud-voetballer Pieter Kuijpers, alumnus Johan Cruyff Academy, lanceert Teamplayers Concepts waarmee hij de voetbalindustrie bewust wil maken van de noodzaak voor een verandering van het verdienmodel, ten gunste van duurzaamheid in voetbal.
10 april 2022

LoL to the rescue in een esports campagne die levens redt

Marketingbureau 2Basics benaderde Riot Games om een esports campagne te lanceren in LoL (League of Legends) om bloeddonatie te promoten.
31 januari 2022

Diversiteit in de sport, alleen een beleid of ook uitvoerbaar?

Jordi Cruijff over de Johan Cruyff Academy, het belang dat topsporters ook studeren en waarom zijn vader dat zo belangrijk vond.
1 november 2021

Kickboksen: van schimmige ‘bad boy’ naar breder beoefende sport

Twee studenten van de Johan Cruyff Academy bestudeerden de factoren die kickboksen populair maken om het lokale Kickboks Center Leek te helpen.
1 september 2021

Jordi Cruijff: “Mijn vader stond erop dat ik naast het voetbal ook studeerde”

Jordi Cruijff over de Johan Cruyff Academy, het belang dat topsporters ook studeren en waarom zijn vader dat zo belangrijk vond.
1 augustus 2021

Hoe data-analyse ingezet wordt bij sportsponsoring

Hoe data gebruikt worden in sportsponsoring bij meten van trends, ontwikkelingen op social media en topsporters als influencers.
1 juli 2021

Studiecoaching van topsporters – deel 3: Coachen van de allerbesten

Studiecoaching van topsporters - Deel 3. Joyce van Kooten gaat in op studiecoaching van de allerbesten in topsport. Student-topvolleybalster Myrthe Schoot vertelt haar persoonlijke ervaringen.
1 juni 2021

“Er zijn veel vragen hoe je sportactiviteiten coronaproof kunt organiseren”

Bob Winter, alumnus Johan Cruyff Academy en online marketing specialist bij Kenniscentrum Sport & Bewegen, gaat in op de actuele kennis die beschikbaar is over veilig en coronaproof organiseren van sportieve activiteiten