Artikelen

6 juli 2023

“STARTING 11 helpt bij het bouwen van een veilige infrastructuur rond de topsporter”

Dennis van Vlaanderen over STARTING 11, de toolkit voor ondersteuning van de duale carrière van topsporters
5 juli 2023

“Net als in topsport is er altijd ruimte voor verbetering van de duale carrière”

Dennis van Vlaanderen zet zich al meer dan twee decennia in voor de ondersteuning van de duale carrière van studerende topsporters.
4 juli 2023

“Om topsporters in hun duale carrière te steunen, hebben we een basis neergezet die nog steeds staat”

Dennis van Vlaanderen is vanaf het ontstaan van de Johan Cruyff Academy betrokken bij de ondersteuning van topsporters in hun duale carrière.
30 mei 2023

Diversiteit in de sport, staan we allemaal in de basis?

Tijdens de Cruyff Alumni Meeting in Amsterdam ging Arne van Lienden, promovendus aan de Erasmus Universiteit, in op de mechanismen die exclusie in sport veroorzaken, hoe we meer inclusie en diversiteit in sport – en specifiek het voetbal – kunnen stimuleren, en de rol van voetbalmedia
8 september 2022

Cruyff Legacy Summit: het Cruyff educatieve netwerk viert samen met de Johan Cruyff Foundation de sociale legacy van hun oprichter

De Cruyff Legacy Summit is vereerd door de aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Het evenement verenigt persoonlijkheden uit de sportwereld om Johan Cruijff te herdenken en te eren in het jaar dat hij 75 zou zijn geworden, wat samenvalt met het 25-jarig jubileum van de Johan Cruijff Foundation De Cruyff Legacy Summit vindt plaats op 21 september in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en wordt bijgewoond door onder andere Arsène Wenger, Sarina Wiegman, Jordi Cruyff, Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Marlou van Rhijn en Tanja Dik.
16 mei 2022

Een reis door de geschiedenis van Johan Cruyff Institute

De geschiedenis van het Johan Cruyff Institute en de unieke methodiek van het educatieve Cruyff netwerk, waar ook Johan Cruyff Academy onderdeel van is, door Cristina Palés
10 mei 2022

De regels veranderen: duurzaamheid in voetbal

Oud-voetballer Pieter Kuijpers, alumnus Johan Cruyff Academy, lanceert Teamplayers Concepts waarmee hij de voetbalindustrie bewust wil maken van de noodzaak voor een verandering van het verdienmodel, ten gunste van duurzaamheid in voetbal.
10 april 2022

LoL to the rescue in een esports campagne die levens redt

Marketingbureau 2Basics benaderde Riot Games om een esports campagne te lanceren in LoL (League of Legends) om bloeddonatie te promoten.
31 januari 2022

Diversiteit in de sport, alleen een beleid of ook uitvoerbaar?

Jordi Cruijff over de Johan Cruyff Academy, het belang dat topsporters ook studeren en waarom zijn vader dat zo belangrijk vond.