parallax background

Ambassadeurs Johan Cruyff Academy Amsterdam

Met de ambassadeurs wil de Johan Cruyff Academy Amsterdam kansen benutten voor synergie en uitwisseling tussen werkveld en opleiding.

De Johan Cruyff Academy Amsterdam is trots op haar alumni! Zij hebben laten zien dat het mogelijk is om de uitdagende combinatie van topsport en een fulltime studie Sportmarketing, een leerroute van hbo Commerciële Economie, te realiseren.

Door het behalen van het diploma hebben zij aangetoond dat zij hun talent ontwikkeld hebben via sport én studie. Sommigen hebben tijdens hun studie misschien besloten om een punt te zetten achter hun topsportcarrière, of om buiten de sportsector aan de slag te gaan. Maar alle afgestudeerde (ex)sporters hebben zich via de studie uitstekend voorbereid op een productieve toekomst als professional, ook ná hun sportieve carrière, in lijn met het gedachtegoed van Johan Cruijff.

Met sommige alumni heeft de Johan Cruyff Academy Amsterdam de band versterkt. Ze zijn bereid gevonden om iets terug te geven aan de opleiding en de generatie topsporters die ná hen is komen studeren. Deze groep alumni is, ieder op eigen wijze, een exponent van de Legacy van Johan Cruijff.

Deze alumni zijn ook zichtbaar op de vestiging van de Johan Cruyff Academy Amsterdam aan de Fraijlemaborg 133 in Amsterdam Zuidoost, waar een wand is ingericht zodat Johan Cruijff, Wim de Wit – nauw betrokken bij de oprichting van de Johan Cruyff Academy – en de ambassadeurs daar ook een plek hebben gekregen, met als titel 'Amazing Stories', een referentie naar de sectie op deze website, waar we laten zien hoe studenten en alumni op diverse wijze hun talenten inzetten via topsport én (sport)marketing en -management.

Ambassadeurs
Johan Cruyff Academy Amsterdam