Header Johan Cruyff University heet nu Johan Cruyff Academy
De Johan Cruyff University heet voortaan Johan Cruyff Academy
12 september 2016
Header Johan Cruyff University heet nu Johan Cruyff Academy
De Johan Cruyff University heet voortaan Johan Cruyff Academy
12 september 2016
parallax background

Johan Cruijff bij kick-off Johan Cruyff University Groningen

De kick-off van de Johan Cruyff University Groningen, nu Johan Cruyff Academy geheten, vond plaats op 1 oktober 2015

De Johan Cruyff University Groningen, nu Johan Cruyff Academy geheten, is de laatste aanvulling binnen ons educatieve Cruyff-netwerk. De opleiding biedt topsporters in Noord-Nederland de mogelijkheid hun sport te combineren met een vierjarige, voltijd hbo-opleiding in Sportmarketing, een leerroute van Commerciële Economie. De Johan Cruyff Academy Groningen maakt onderdeel uit van het Instituut voor Marketing Studies van de Hanzehogeschool Groningen.

De kick-off werd gevierd op 24 september 2015 in aanwezigheid van Johan Cruijff, de nieuwe student-sporters en vertegenwoordigers van het educatieve Cruyff-netwerk. De Johan Cruyff Academy Groningen ging van start met 15 student-sporters. Deze studenten werden voorgesteld aan het publiek, een plakette werd onthuld en er was een freestyle voetbalshow door een alumnus van de Hanzehogeschool.

Teammanager Rob Verburg zei: “We merken dat er veel belangstelling is voor deze nieuwe Johan Cruyff Academy. We hebben studenten van allerlei verschillende sporten, van voetbal tot golf en van wielrennen tot volleybal. Alle sporten zullen vertegenwoordigd zijn en daar zijn we trots op.”.

Johan Cruijff: “Met de komst van de Johan Cruyff Academy in Groningen, kunnen nu student-sporters uit het hele land een hbo-opleiding volgen, naast de universities die we al hadden in Amsterdam en Tilburg! Ik vind dat meer sporters de sportsector zouden moeten leiden. Sporters hebben waardevolle sportervaringen en een passie voor sport; met de juiste opleiding zijn zij het best voorbereid om de sportindustrie te verbeteren.”

We wensen de nieuwe studenten en collega’s veel success in sport en studie!

In de video maak je kennis met sommige nieuwe studenten. Tijdens de opnames heette de Johan Cruyff Academy nog Johan Cruyff University.