De Johan Cruyff University heet voortaan Johan Cruyff Academy

Johan Cruijff bij kick off nieuwe Johan Cruyff University Groningen
Johan Cruijff bij kick-off nieuwe Johan Cruyff University Groningen
24 september 2015
Educatieve Cruyff-netwerk organiseert ‘Presteren onder druk’ event in Groningen
Event ‘Presteren onder druk’ voor de studenten in Groningen
18 april 2019
Johan Cruijff bij kick off nieuwe Johan Cruyff University Groningen
Johan Cruijff bij kick-off nieuwe Johan Cruyff University Groningen
24 september 2015
Educatieve Cruyff-netwerk organiseert ‘Presteren onder druk’ event in Groningen
Event ‘Presteren onder druk’ voor de studenten in Groningen
18 april 2019
parallax background

Johan Cruyff University heet voortaan Johan Cruyff Academy

De naam Johan Cruyff Academy is de beste optie voor de herpositionering van de opleidingen binnen de drie betrokken hogescholen en het educatieve Cruyff-netwerk

De Johan Cruyff University is vanaf deze datum, 12 september 2016, verder gegeaan onder de naam Johan Cruyff Academy. De nieuwe naam is gekozen door het Johan Cruyff Institute en de drie betrokken hogescholen waar de Johan Cruyff Academy deel van uitmaken, de Hogeschool van Amsterdam, Hanzehogeschool Groningen en Fontys Economische Hogeschool Tilburg, om de hbo-opleidingen voor topsporters te herpositioneren. De nieuwe naam verzekert de drie Johan Cruyff Academy van een goede positie binnen de eigen hogescholen, het internationale educatieve Cruyff-netwerk en de maatschappij in het algemeen.

De drie Johan Cruyff Academies in Amsterdam, Groningen en Tilburg liepen met het besluit vooruit op wetswijziging in het hoger onderwijs, waarbij de naam ‘Universiteit’ wordt voorbehouden aan de, door de Nederlandse overheid erkende, traditionele universiteiten. Dankzij de naamwijziging blijft de wens van Johan Cruijff om sporters te helpen studeren voor de toekomst behouden.

Wat Johan Cruijff zo uniek maakte, zal aan de Johan Cruyff Academies in de praktijk worden gebracht: motiverend, intuïtief, pragmatisch, optimistisch, sociaal en nieuwsgierig onderwijs, waarbij de uitdagingen samen aangegaan worden, vanuit team spirit, gericht op deskundigheid, anderen inspirerend en ten behoeve van iedereen. Dankzij dit Cruyffiaanse onderwijs wordt optimaal tegemoet gekomen aan de talentontwikkeling van student-sporters, zowel in hun sport als in hun studie.

Doordat de Johan Cruyff Academies onderdeel zijn van hogescholen die sport hoog in het vaandel hebben staan, kunnen zij sportgericht onderwijs van hoge kwaliteit bieden. De topsporters aan de Johan Cruyff Academies volgen een vierjarige, full-time hbo-opleiding Sport Marketing, een leerroute van Commerciële Economie. De opleiding is 100% gericht op de sport, waarbij de opleiding kennis, vaardigheden en ervaringen, die de student-sporters opbouwen in de sportwereld, integreren in het studieprogramma. De student-sporters leren hun opleiding op te pakken als ondernemers, waarbij de opgedane kennis direct vertaald kan worden naar de (sport)praktijk. De opleidingen zijn geaccrediteerd door de NVAO, die sinds 2009 een bijzonder kwaliteitskenmerk heeft toegekend aan de opleiding in Amsterdam: Het facet ‘Topsportgerichtheid’ van de studie is als excellent beoordeeld.

De Johan Cruyff Academies maken deel uit van het internationale, educatieve Cruyff Netwerk, waarvan ook vier Johan Cruyff Colleges (mbo) in Nederland en vijf Johan Cruyff Institutes (Masters, postgraduates en cursussen) wereldwijd onderdeel van uitmaken. Dankzij hun hbo-opleidingen voor topsporters bieden de betrokken hogescholen een unieke bijdrage aan de internationale missie van dit educatieve Cruyff-netwerk, zodat zoveel mogelijk sporters wereldwijd een productieve toekomst kunnen opbouwen.

Want zoals Johan Cruijff zei, “bezitten sporters een aantal specifieke kwaliteiten. Ze zijn betrokken en doelgericht. Met dergelijke kwaliteiten en de juiste opleiding, kunnen zij succesvolle professionals worden in de sportwereld. Niemand die de belangen van de sport beter kan dienen dan iemand met het hart van een sporter”.

Meer informatie

De nieuwe naam werd in september 2016 doorgevoerd in alle uitingen. Voor vragen over de nieuwe naam, stuur s.v.p. een e-mail naar info@cruyffacademy.nl.