Caroline Wensink - Van topsport naar studiecoaching van topsporters - Johan Cruyff Academy
Van topsport naar studiecoaching van topsporters
5 oktober 2020
Melissa Wijfje en Jutta Leerdam op ‘Walk of Fame’- Johan Cruyff Academy
Melissa Wijfje en Jutta Leerdam op Walk of Fame
1 december 2020
Caroline Wensink - Van topsport naar studiecoaching van topsporters - Johan Cruyff Academy
Van topsport naar studiecoaching van topsporters
5 oktober 2020
Melissa Wijfje en Jutta Leerdam op ‘Walk of Fame’- Johan Cruyff Academy
Melissa Wijfje en Jutta Leerdam op Walk of Fame
1 december 2020
parallax background

H20 esports stadion: “Geweldig iets neer te zetten voor toekomstige generaties”

Bob van Uden, esporter en student van de Johan Cruyff Academy, bezoekt de nieuwe H20 esports campus en heeft het met alumnus en initiatiefnemer Dirk Tuip, over gaming en esports

Bob van Uden combineert zijn studie aan de Johan Cruyff Academy Amsterdam met een carrière als esporter. In de video hieronder ontmoet hij Dirk Tuip, alumnus van de Johan Cruyff Academy Amsterdam en één van de initiatiefnemers van H20, dat het H20 Rabo Esports Stadium huisvest, haar vorig jaar haar deuren geopend heeft in Purmerend en dat met een oppervlakte van 10.000 m2 het grootste centrum van Europa is op dit gebied.

“H20 is een centrum voor gaming, esports en high-tech en heeft de ambitie het 'Papendal van de esports' te worden” - Dirk Tuip

H20 is een centrum voor esports, gaming en high-tech en biedt naast het stadion, ook plaats aan een gaming arena en tech-campus. "We hebben de ambitie het ‘Papendal van de esports’ te worden", aldus Dirk. "Door Corona kunnen we nog niet 'los'. Dat geeft soms het het gevoel dat het nog niet af is. Maar elke dag als ik aan kom rijden, ben ik trots dat dit gelukt is. Ook al zijn we tijdelijk beperkt tot kleinschalige activiteiten, ik kan erg genieten als ik andere mensen – en vooral jongeren – zie genieten van H20. Ik kan bijna niet wachten totdat we grotere esports events mogen hosten!"
Dirk, die top-handballer was gedurende zijn studietijd aan de Johan Cruyff Academy, heeft een passie ontwikkeld voor esports: “Ons bedrijf werkt voor de tech-sector en ik raakte geboeid door de enorme interesse voor gaming en esports, die ik daar zag. Oorspronkelijk wilden we een plek creëren om onze medewerkers te boeien en te binden, maar dat is uitgegroeid tot een centrum voor gamers en esporters", aldus Dirk, waarna hij vervolgt: "Esports is - net als traditionele sport - een perfect middel om mensen en zaken in beweging te krijgen. Ik wil dit graag uitbouwen tot wat moois. Het is geweldig iets neer te zetten voor toekomstige generaties.”

“Esports is - net als traditionele sport - een perfect middel om mensen en zaken in beweging te krijgen” - Dirk Tuip

"We gaan verder bouwen aan onze community die met regelmaat H20 komt bezoeken", aldus Dirk, "waarbij we ook trainingen, cursussen en coaching willen gaan doen, zowel binnen esports als in het leren van tech skills. Op langere termijn dromen we van een volle hal tijdens een groot esports event!" In de video ontmoeten Bob van Uden en Dirk Tuip elkaar vóór de opening van H20 en hebben ze het over de faciliteiten en hun gezamenlijke passie: gaming en esports.
En tenslotte de trailer van H20 met de belangrijkste kenmerken van het centrum, een mooie aanwinst voor esports en de regio Amsterdam.