Waardecreatie in de Sport van Morgen: nieuwe minor gebaseerd Johan Cruijffs Legacy
Waardecreatie in de Sport van Morgen: nieuwe minor gebaseerd op Johan Cruijffs Legacy
16 maart 2020
Dubbele challenge voor studenten: geld inzamelen voor stichting ALS en ontwikkeling professionele vaardigheden
Dubbele challenge voor studenten: fondsenwerving stichting ALS en ontwikkeling vaardigheden
2 augustus 2020
parallax background

Nieuw esports stadion: “Geweldig iets neer te zetten voor toekomstige generaties”

Een ontmoeting tussen Bob van Uden, esporter en student van de Johan Cruyff Academy en Dirk Tuip, alumnus en één van de initiatiefnemers van het stadion, over gaming en esports

Bob van Uden combineert zijn studie aan de Johan Cruyff Academy met een carrière als esporter. Hij speelt bij AFC Ajax eSports en is uitgeleend aan de Japanse club Sagan Tosu, dat speelt in de J1 League, de Japanse versie van de Nederlandse E-Divisie.

In de video hieronder ontmoet hij Dirk Tuip, alumnus van de Johan Cruyff Academy en één van de initiatiefnemers van H20, dat het H20 Rabo Esports Stadium huisvest, dat op het punt staat haar deuren te openen in Purmerend. H20 is een centrum voor esports, gaming en high-tech en zal naast het stadion, ook plaats bieden aan een gaming arena en tech-campus. "We hebben de ambitie het ‘Papendal van de esports’ te worden", aldus Dirk.

“H20 is een centrum voor gaming, esports en high-tech en heeft de ambitie het 'Papendal van de esports' te worden” - Dirk Tuip

Dirk Tuip, die top-handballer was gedurende zijn studietijd aan de Johan Cruyff Academy, heeft een passie ontwikkeld voor esports: “Ons bedrijf werkt voor de tech-sector en ik raakte geboeid door de enorme interesse voor gaming en esports, die ik daar zag. Oorspronkelijk wilden we een plek creëren om onze medewerkers te boeien en te binden, maar dat is uitgegroeid tot een centrum voor gamers en esporters", aldus Dirk, waarna hij vervolgt: "Esports is - net als traditionele sport - een perfect middel om mensen en zaken in beweging te krijgen. Ik wil dit graag uitbouwen tot wat moois. Het is geweldig iets neer te zetten voor toekomstige generaties.”

“Esports is - net als traditionele sport - een perfect middel om mensen en zaken in beweging te krijgen” - Dirk Tuip

In de video praten Bob van Uden en Dirk Tuip over hun gezamenlijke passie: gaming en esports.