Donato Freens - SUP Racing - Johan Cruyff Academy Tilburg
Donato Freens
18 april 2024
Donato Freens - SUP Racing - Johan Cruyff Academy Tilburg
Donato Freens
18 april 2024
parallax background

 

Studenten organiseren sportcongres voor het goede doel

Student-sporters van Johan Cruyff Academy Groningen organiseren sportcongres om geld op te halen voor Spieren voor Spieren

Dinsdag 23 april heeft er een interessant sportcongres plaatsgevonden in het Willem Alexander Sportcentrum te Groningen. Het sportcongres werd georganiseerd door alle eerstejaars studenten van de Johan Cruyff Academy Groningen. Het doel van het sportcongres was om geld in te zamelen voor het goede doel Spieren voor Spieren. Tijdens het sportcongres zijn er bidons en sokken verkocht voor het goede doel.

Er waren indrukwekkende en inspirerende verhalen van Melissa Wijfje en Nick den Hamer. Beide topsporters vertelde over hun eigen hoogte- en dieptepunten.

Nick den Hamer, hoofdcoach Esports bij AFC Ajax, trapte de avond af met een boeiend verhaal over wat de Esports wereld precies inhoudt, wat zijn rollen zijn als hoofdcoach, hoe zijn carrière is gestart, maar ook over zijn hoogte- en dieptepunten.

Melissa Wijfje, Nederlands langebaanschaatsster bij team Zaanlander, startte haar indrukwekkende verhaal met één minuut in een schaatshouding zitten om de bezoekers even mee te laten voelen. Daarna vertelde ze over haar doelen voor de toekomst, haar loopbaan op de Johan Cruyff Academy (ze is inmiddels alumnus), hoogtepunten maar ook over haar ervaring van de een zware blessure.

Er zijn mooie bijdragen gedoneerd aan het goede doel: Spieren voor Spieren. Het congres was een onderdeel van de totale actie van de eerstejaars studenten van de Johan Cruyff Academy. In juni zullen zij als team de Alpe d’Huez beklimmen, vastberaden om nog meer geld op te halen voor Spieren voor Spieren!

Steun ons en Spieren voor Spieren!

Jij wilt toch ook dat kinderen die getroffen zijn door ziekte sneller een diagnose en behandeling krijgen, zodat ze weer kunnen gaan genieten van sport en spel? Steun onze actie 'Top of the Alpe' met jouw donatie en help ook mee!
cycling
Wat houdt de beklimming van de Alpe d'Huez precies in?
De Alpe d'Huez is een relatief korte maar lastige klim van bijna 14 kilometer lengte. De klim is uniek en magisch door de rijke historie, de mooie route en de 21 haarspeldbochten. Elke haarspeldbocht heeft een naam van een etappewinnaar op de Alpe d'Huez tijdens de Tour de France. De Alpe d'Huez start vanuit de Bourg d’Oisans. De top van de Alpe d'Huez heeft een hoogte van 1860 meter. Het gemiddelde stijggingspercentage is 7,9% met in het begin het steilste stuk van 11%.