Header Johan Cruyff University heet nu Johan Cruyff Academy
De Johan Cruyff University heet voortaan Johan Cruyff Academy
12 september 2016
Johan Cruyff Academy werkt aan curriculuminnovatie in Barcelona
Werken aan curriculum innovatie vanuit Barcelona
8 mei 2019
Header Johan Cruyff University heet nu Johan Cruyff Academy
De Johan Cruyff University heet voortaan Johan Cruyff Academy
12 september 2016
Johan Cruyff Academy werkt aan curriculuminnovatie in Barcelona
Werken aan curriculum innovatie vanuit Barcelona
8 mei 2019
parallax background

Educatieve Cruyff-netwerk in Groningen organiseert ‘Presteren onder druk’ event

Tijdens een event van het educatieve Cruyff-netwerk in Groningen doken studenten van het Johan Cruyff College en de Johan Cruyff Academy in het thema ‘Presteren onder druk’

Top-turnster Céline van Gerner, tweevoudig deelnemer aan de Olympische Spelen en winnaar van het brons tijdens de Europese kampioenschappen 2018 en alumna van de Master in Coaching van het Johan Cruyff Institute in Amsterdam dankzij een Telesport scholarship, ging met studenten van het Johan Cruyff College Groningen en de Johan Cruyff Academy Groningen in op het thema 'Presteren onder druk’. Tijdens dit event van het educatieve Cruyff-netwerk in Groningen, dat gehouden werd op donderdag 18 april 2019, was zij er de speciale gast en opende ze het programma.

Turnen is psychologisch en fysiek één van de meest veeleisende sporten door een grote kans op blessures, hoge verwachtingen om perfect te presteren en een hoge graad van conditionering op een zeer jonge leeftijd; het kan niet anders dan dat dit met een paar flinke levenslessen gepaard gaat.

“We waren erg geïnteresseerd in Céline’s verhaal”, zegt Afien Bouwman, docent aan het Johan Cruyff College en één van de organisatoren van het evenement, “aangezien alle sporters in hun sportieve carrière op bepaalde momenten te maken krijgen met presteren onder druk. Haar indrukwekkende ervaringen in het turnen en het presteren onder druk, is daarom interessant voor de hele studentenpopulatie van het Johan Cruyff College en de Johan Cruyff Academy”.

Céline's verhaal zette de trend voor een dag met workshops en Masterclasses over 'Presteren onder druk’ voor de ongeveer 100 studenten die het evenement bijwoonden. "We hadden een sportpsycholoog, fysiotherapeut, sport & bedrijfsadviseur, yoga-instructeur en een sportmanagementdeskundige gevraagd een Masterclass of workshop over het thema voor te bereiden, zodat deelnemers de kans hadden om twee workshops te kiezen die het beste bij hen pasten", aldus Afien Bouwman.

Het evenement was ook een gelegenheid om te socialiseren en te netwerken en om stil te staan bij de Cruyff Legacy van Johan Cruijff. "We zijn verspreid over drie locaties in de stad Groningen", legt Afien Bouwman uit, "omdat onze studenten van de Johan Cruyff Academy Groningen en het Johan Cruyff College Groningen verschillende loopbaantrajecten volgen in respectievelijk hbo Sportmarketing en mbo Sport & Business of Sport & Coaching. Dit evenement gaf ons de gelegenheid om de nalatenschap van Johan Cruijff samen te vieren en om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen".