Nieuw esports stadion: Geweldig iets neer te zetten voor toekomstige generaties - Johan Cruyff Academy
H20 esports: “Geweldig dit neer te zetten voor toekomstige generaties”
18 november 2020
Mud Masters als case voor het coronaproof maken van obstacle runs - Johan Cruyff Academy
Mud Masters als case voor het coronaproof maken van obstacle runs
18 januari 2021
Nieuw esports stadion: Geweldig iets neer te zetten voor toekomstige generaties - Johan Cruyff Academy
H20 esports: “Geweldig dit neer te zetten voor toekomstige generaties”
18 november 2020
Mud Masters als case voor het coronaproof maken van obstacle runs - Johan Cruyff Academy
Mud Masters als case voor het coronaproof maken van obstacle runs
18 januari 2021
parallax background

Melissa Wijfje en Jutta Leerdam op ‘Walk of Fame’

Topschaatsters Melissa Wijfje en Jutta Leerdam, studenten Johan Cruyff Academy, hebben een plek gekregen op de Walk of Fame van de Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen is trots op de prestaties die haar medewerkers en studenten leveren. Dat tonen zij onder andere door namen van prijswinnaars op de Walk of Fame te plaatsen, die te vinden is op de Zernike campus, waar ook de Johan Cruyff Academy Groningen is gevestigd, als onderdeel van het Instituut voor Marketing Management van de Hanzehogeschool Groningen.

Elk jaar komen er nieuwe namen bij. Zo kreeg wakeboarder Sanne Meijer – inmiddels afgestudeerd aan de Johan Cruyff Academy Groningen – in 2015 er een plek, nadat ze het WK in Noorwegen won. En op 28 september 2020 werden Melissa Wijfje en Jutta Leerdam er geëerd, dankzij hun sportsuccessen van het afgelopen schaatsseizoen. Melissa won goud op het NK, EK en de Wereldbeker Schaatsen (video) en Jutta won goud op het NK, EK, en WK Schaatsen. Beide schaatsters studeren aan de Johan Cruyff Academy, zodat ze topsport met een hbo-studie in sportmarketing kunnen combineren.

Ook dit schaatsseizoen kent ​Melissa een vliegende start: Tijdens het NK op 21 en 22 november in Heerenveen won ze de zilveren medaille. Ze was de snelste op de 3 kilometer, werd derde op de 1.500 meter, vierde op de 5 kilometer en vijfde op de 500 meter. Deze resultaten leverden haar een tweede plaats op in het klassement, achter winnares Antoinette de Jong.
Jutta was op trainingskamp. We vroegen Melissa Wijfje om een reactie.

Gefeliciteerd! Hoe is het een plek te krijgen op de Walk of Fame?

Het is een mooie erkenning voor de sportieve prestaties die je hebt geleverd, maar vooral voor de combinatie die er is geweest met de studie. Ik hoop dat de docenten van de Johan Cruyff Academy er ook een mooie blijk van erkenning in zien en het als een klopje op de schouder ervaren, want uiteindelijk heb ik hen hard nodig om met maatwerk mijn vakken te kunnen combineren met topsport.

Wat zijn je volgende sportdoelen?

Ik wil graag doorgroeien en mij verder ontwikkelen om internationaal vaker mee te doen om het podium op de 1500 en hopelijk ook de 3000 meter. Het is alleen erg onzeker of de internationale wedstrijden dit seizoen doorgaan in verband met corona-maatregelen. Nationaal gaan de wedstrijden wel door en het zou mooi zijn om mijn 1500 meter titel te verdedigen.

Is dat allemaal nog wel te combineren met studie?

Topsport neemt een hoop tijd en energie in en daar heb ik inderdaad meer dan een full-time baan aan. Maar ik vind het wel leuk om het te combineren, om ook over andere dingen na te denken, of om bezig te zijn in een ander vakgebied. Veel dingen die in mijn studie aan de Johan Cruyff Academy aan de orde komen, zijn ook toe te passen in het commerciële schaatsen, of kan je spiegelen aan je eigen loopbaan.

Het is voor mij natuurlijk lang niet altijd te doen. Er zijn periodes van veel reizen en competities en periodes waarin je zoveel traint, dat je geen energie over hebt. Dan staat de studie op een laag pitje. Maar dankzij het maatwerk dat vanuit de Johan Cruyff Academy gegeven wordt en de flexibele houding van de docenten, is er in overleg gelukkig altijd een realistische oplossing te vinden.

We wensen Jutta en Melissa veel succes in sport en studie!

Walk of Fame

Deze winnaars zijn door de Hanzehogeschool Groningen op 28 september 2020 toegevoegd:

- Levke Sydow, Institute for Communication, Media & IT, Hanze Innovatieprijs
- Mark Mobach, Instituut voor Facility Management, Deltapremie
- Lies Korevaar, Academie voor Sociale Studies, Lector Van Het Jaar 2019
- Arjen Banach, Instituut voor Bedrijfskunde, Topondernemer
- Top Dutch Solar Racing, Excellence In Engineering Award
- Melissa Wijfje, Instituut voor Marketing Management, Johan Cruyff Academy, Goud NK, EK en Wereldbeker Schaatsen
- Jutta Leerdam, Instituut voor Marketing Management, Johan Cruyff Academy, Goud NK, EK, en WK Schaatsen

Credits: Bekijk hier het originele bericht met link naar het overzicht met alle namen die op de Walk of Fame staan. Credits foto header: Hanzehogeschool Groningen