Melissa Wijfje en Jutta Leerdam op ‘Walk of Fame’- Johan Cruyff Academy
Melissa Wijfje en Jutta Leerdam op Walk of Fame
1 december 2020
Personal Branding: sporters positioneren zichzelf als merk - Johan Cruyff Academy
Personal Branding: topsporters positioneren zichzelf als merk
15 februari 2021
Melissa Wijfje en Jutta Leerdam op ‘Walk of Fame’- Johan Cruyff Academy
Melissa Wijfje en Jutta Leerdam op Walk of Fame
1 december 2020
Personal Branding: sporters positioneren zichzelf als merk - Johan Cruyff Academy
Personal Branding: topsporters positioneren zichzelf als merk
15 februari 2021
parallax background

Mud Masters als case voor het coronaproof maken van obstacle runs

Studenten van de Johan Cruyff Academy hebben Mud Masters geholpen om obstacle runs veilig aan te bieden tijdens de coronacrisis

Door corona hebben we bij evenementen meer ruimte nodig om er veilig aan deel te kunnen nemen. Studenten van de Johan Cruyff Academy Tilburg hebben Mud Masters geholpen of - en hoe hun doelgroepen veilig aan de obstacle runs kunnen deelnemen. Studente Amy Hasselton was erbij betrokken en docent Nout van Beckhoven deed zelf mee. We vroegen naar de ervaringen.

Welke vraag had Mud Masters precies?

De organisatie heeft ons gevraagd om parcoursen te organiseren, waarbij de corona-maatregelen in acht worden genomen. Hierbij kon als resultaat gedacht worden aan Kids Runs, Family Run met tijdblokken waarin alleen leden van hetzelfde gezin kunnen starten, het bedenken van obstakels waarbij de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft, en dergelijke. We gingen in groepjes aan de slag.

“De ervaring maakt het bijzonder: het moet saamhorigheid oproepen” – Amy Hasselton

De voorstellen zijn positief ontvangen en een voorstel is tijdens een editie van Mud Masters in Biddinghuizen, ook toegepast.

Wat waren júllie obstakels bij de uitwerking?

De ervaring maakt het bijzonder: Meedoen aan de run moet gezellig zijn en het moet een gevoel van saamhorigheid creëren als je elkaar helpt bij de obstakels. Dat gevoel wil je behouden, ook als je continu anderhalve meter van elkaar bent. Voor personen binnen één huishouden gelden de restricties niet, en dan is het makkelijker wat te bedenken.

“'Samenwerken’ en ‘heel extreem’ gaat niet goed samen” – Amy Hasselton

Daarnaast speelt: hoe extreem wil je het maken? Het is gebaseerd op een stormbaan maar deelnemers zelf geven aan dat ‘samenwerken’ en ‘heel extreem’ niet goed werkt voor de beleving. Een voorbeeldje: samen een balk naar boven tillen. Via de grootte van de balk let je er op dat er ten minste 2 meter tussen de groepsleden zit. Via de zwaarte van de balk kun je het al dan niet extremer maken. Daar moet je een goede balans in vinden.

Ook moet je ervoor zorgen dat mensen gespreid starten, maar zonder dat ze heel lang hoeven te wachten. En dat ze voorafgaand en na afloop zich kunnen afspoelen onder de desinfectiesproeiers.

Mud Masters en het parcours

Het uitdagende hindernisparcours is gebaseerd op echte mariniers stormbanen. Het is geen wedstrijd. Het gaat erom dat je samen de finish haalt, de eigen grenzen verlegt en daarmee een prestatie neerzet waar je trots op terug kan kijken.

Dit wordt bij de finish gevierd. Het parcours is niet eenvoudig, je zult moeten afzien en samen met je maatjes de obstakels zien te overbruggen. Dit brengt veel lol met zich mee en een overwinnaarsgevoel voor het leven.

Foto's: Docent Nout van Beckhoven deed het parcours zelf met zijn gezin

Welk event had jullie groep bedacht?

Amy: Wij hadden een speciale editie voor Mud Masters in het Duitse Winterberg bedacht. Op deze locatie zijn twaalf trails, die Mud Masters kan gebruiken voor het parcours. Het is een groot terrein. Dat was een belangrijk aspect, omdat je dan rekening kan houden met opschaling, wanneer er meer mogelijk wordt.

We hadden een campingovernachting na afloop toegevoegd als unieke ervaring, mét een festival waarbij 2 meter gewaarborgd wordt door afgezette cirkels. Voor kinderen hadden we speelse activiteiten bedacht. Ook was het mogelijk om eten te bestellen; allemaal rekening houdend met de strenge corona-maatregelen.

Tenslotte, hoe zou jij de events van Mud Masters promoten?

De coronamaatregelen zijn natuurlijk belangrijk, maar die zou ik niet per se naar voren willen brengen bij promotie. De nadruk moet liggen op het evenement, welke gave onderdelen er zijn en welke bijzondere ervaringen je opdoet, met nadruk op de saamhorigheid die ik al noemde. Ik denk dat dat het mooie aan Mud Masters is.