Header Ambassadeur Johan Cruyff Academy Amsterdam
Johan Cruyff Academy Amsterdam opent fotowand met Ambassadeurs
30 maart 2022
Johan Cruyff Academy Tilburg viert 14-jarig bestaan
Johan Cruyff Academy Tilburg viert 14-jarig bestaan
4 oktober 2023
Header Ambassadeur Johan Cruyff Academy Amsterdam
Johan Cruyff Academy Amsterdam opent fotowand met Ambassadeurs
30 maart 2022
Johan Cruyff Academy Tilburg viert 14-jarig bestaan
Johan Cruyff Academy Tilburg viert 14-jarig bestaan
4 oktober 2023
parallax background

Groningse student-sporters versterken onderlinge band in stadion FC Groningen

Studenten en medewerkers van de Groningse vestigingen van Johan Cruyff College en Johan Cruyff Academy beleven een gezamenlijke dag in het stadion van FC Groningen

Op 21 april 2022 werden de hbo-studenten en medewerkers van Johan Cruyff Academy Groningen en hun mbo-collega's studenten en medewerkers van Johan Cruyff College Groningen ontvangen in de Euroborg, het stadion van FC Groningen, waar ze een bijzondere dag beleefden.

"Onze studenten en wijzelf als docenten zijn 'van de sport, voor de sport' en we wilden dat gezamenlijk gevoel versterken, want 'sports brings people together'", aldus Simone Kempees, docente aan de Johan Cruyff Academy Groningen die bij de dag aanwezig was. "Sommige van de studenten zijn tijdens hun studietijd misschien gestopt met topsport, maar ze weten allemaal wat het betekent om topsport te bedrijven. Dat vergemakelijkt het creëren van een onderlinge band. Het is mooi om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en elkaar te inspireren in zo'n mooie sportieve omgeving."

"En ten slotte wilden we ook dat de studenten wat opsteken van deze dag en dat we zo de doorstroom vergroten, van studenten vanuit 'Sport & Business' en 'Sport & Coaching' aan het Johan Cruyff College, naar het hbo aan de Johan Cruyff Academy", aldus Simone.

Hoe zag de dag eruit?

We hebben te maken met sporters, dus de hele dag zitten, leek ons geen goed idee! We begonnen met een ontspannen en informele inloop. Daarna was het de beurt aan de eerste gastspreker, Arjan Taaij, lecturer ‘Sport Development’ en topsportbegeleider aan de Hanzehogeschool Groningen, waar ook de Johan Cruyff Academy Groningen onderdeel van uitmaakt, die een presentatie gaf over topsport en de fases voor de ontwikkeling van talent.

Daarna kregen we een rondleiding door de Euroborg en was het woord aan de tweede gastspreker, Hans Nijland, die tot voor kort de algemeen directeur was van voetbalclub FC Groningen. We hadden daarna een gezamenlijke lunch en sloten ook samen af.

Jullie vierden voor de covidpandemie ook een jaarlijkse 'Cruyff dag' in Groningen. Wat vond je bijzonder aan deze laatste versie?

Door corona heeft het een tijdje niet plaatsgevonden, maar de teams van Johan Cruyff College Groningen en Johan Cruyff Academy Groningen hebben het altijd belangrijk gevonden om een gezamenlijke dag te vieren. De vorige keer was het met meerdere workshops en een thema ‘Presteren onder druk’ op de Hanzehogeschool. Nu was het bij een sportorganisatie en wat korter, maar daardoor was er ook meer focus.

“We willen het ‘Cruyff gevoel’ in Groningen graag sterk houden en ervoor zorgen dat het Groningse Cruyff netwerk stevig is én blijft” – Simone Kempees

We hebben er wel voor gekozen, om er momenten in te houden waar we elkaar konden spreken, want we willen het ‘Cruyff gevoel’ in Groningen graag sterk houden en ervoor zorgen dat het Groningse Cruyff netwerk stevig is én blijft. Dat is niet altijd makkelijk, bijvoorbeeld door corona, de drukte, verloop bij de teams of het vinden van een datum, maar toen we na corona het contact weer legden, voelde je gelijk die ‘klik’ en was het toch heel snel geregeld. De relaties zijn dus goed en we vinden het allemaal belangrijk om zulke evenementen in de toekomst te blijven organiseren.