Innovatie, Sportmarketing, Commercieel Succes - Johan Cruyff Academy
Innovatief leren denken in sportmarketing: sleutel voor commercieel succes
21 juni 2021
Studerende topsporters vragen aandacht voor presteren onder druk - Johan Cruyff Academy
Studerende topsporters vragen aandacht voor presteren onder druk
30 augustus 2021
Innovatie, Sportmarketing, Commercieel Succes - Johan Cruyff Academy
Innovatief leren denken in sportmarketing: sleutel voor commercieel succes
21 juni 2021
Studerende topsporters vragen aandacht voor presteren onder druk - Johan Cruyff Academy
Studerende topsporters vragen aandacht voor presteren onder druk
30 augustus 2021
parallax background

Studenten organiseren 'Fit voor de Rit' toertochten voor het goede doel

Student-sporters van Johan Cruyff Academy organiseren 'Fit voor de Rit’ toertochten, om geld in te zamelen voor het goede doel: Fonds Gehandicaptensport

Een sportevenement voor een goed doel ontwerpen en organiseren, dat is geen eenvoudige opgave. Toch was dit de projectopdracht die de studenten van de Johan Cruyff Academy Groningen voor de kiezen kregen, want Johan Cruijff zei het al: “Als sporter ben je in een goede positie om iets voor een ander te doen” en “om meer mensen aan het bewegen te krijgen”. Met dat in gedachten, zetten de student-sporters hun tanden in de studieopdracht en creëerden ‘Fit voor de Rit’, toertochten om geld in te zamelen voor het Fonds Gehandicaptensport.

“We hebben vier fietsroutes uitgezet door Groningen, Drenthe & Friesland” – Jasir Kuiper

Student-wielrenners Jasir Kuiper en Sebastian Vester waren twee van de betrokken studenten: “We hebben routes uitgezet door Groningen, Drenthe & Friesland, waarbij men kon kiezen uit gravel-, mountainbike- en raceroutes", aldus Jasir. "De deelnemers konden via de website een provincie kiezen en de lengte van de route of kiezen voor een weekendpakket – twee dagen fietsen – met alle routes. Na inschrijven ontvingen ze een e-mail met de bevestiging van aanmelden en twee dagen voor het evenement een goody bag thuis, wat we ‘belevingspakket’ noemen. Via de mail kregen ze het GPX-bestand van de route die ze gekozen hadden, wat gemakkelijk te uploaden is naar de fietscomputer" en "onderweg konden ze ook nog een stop maken voor een gratis kopje koffie met gebak, bij de door ons uitgekozen cafés.”

Belevingspakket

“We kregen niet alleen veel positieve reacties op de koffie met gebak, maar ook op het belevingspakket dat de deelnemers thuisbezorgd kregen na inschrijving”, aldus Sebastian, “waarbij we zorgden voor voldoende energie voor onderweg en een welverdiend biertje na afloop. Ook bevatte het pakket een product voor fietsonderhoud en – uiteraard – een stuurbordje met startnummer.”

“Via het belevingspakket zorgden we voor voldoende energie onderweg en een welverdiend biertje na afloop” – Sebastian Vester

Voor het evenement konden we rekenen op de steun van drie hoofdsponsors: Prince Kunststof infra, Wiersma Advocatuur en Mediation en Avit Group. Deze sponsoren zitten zelf in de wielerwereld, of het zijn betrokken familiebedrijven en vrienden, die graag hun steentje bij willen dragen aan het goede doel. Daarnaast hebben de donateurs gul gegeven via de donatiepagina. Het evenement telde uiteindelijk tachtig deelnemers die op 12 en 13 juni door Noord-Nederland hebben gefietst.

Goede doel: Fonds Gehandicaptensport

Het geld dat met het evenement is opgehaald, is naar het Fonds Gehandicaptensport gegaan. “Wij hebben bewust gekozen om ons in te zetten voor dit goede doel. Voor ons als topsporters is het vanzelfsprekend om te kunnen sporten, maar voor veel mensen met een handicap is dit niet het geval”, aldus Jasir en “dit gaf ons extra motivatie om er een mooi evenement van te maken. De opbrengst tot nu toe is ongeveer 2300 euro. Daarnaast hebben we alle deelnemers een gezellige en sportieve dag bezorgd.”
“voor veel mensen met een handicap is het niet vanzelfsprekend om te sporten. Dit gaf ons extra motivatie om er een mooi evenement van te maken” – Jasir Kuiper

Het evenement is misschien voorbij, maar doneren kan nog steeds via www.fitvoorderit.nl. Wegens het succes willen de studenten het evenement volgend jaar herhalen. Iedereen is van harte welkom bij Fit voor de Rit 2022, want: "Winnen doe je samen!"!