Dubbele challenge voor studenten: geld inzamelen voor stichting ALS en ontwikkeling professionele vaardigheden
Studenten gaan dubbele challenge aan
2 augustus 2020
Caroline Wensink - Van topsport naar studiecoaching van topsporters - Johan Cruyff Academy
Van topsport naar studiecoaching van topsporters
5 oktober 2020
Dubbele challenge voor studenten: geld inzamelen voor stichting ALS en ontwikkeling professionele vaardigheden
Studenten gaan dubbele challenge aan
2 augustus 2020
Caroline Wensink - Van topsport naar studiecoaching van topsporters - Johan Cruyff Academy
Van topsport naar studiecoaching van topsporters
5 oktober 2020
parallax background

Johan Cruyff Academy verwelkomt 88 student-sporters

De Johan Cruyff Academy heeft in het nieuwe studiejaar 88 jonge sporters verwelkomd, die hun topsport gaan combineren met sportmarketing op hbo-niveau.

Inmiddels zijn de eerste weken van het nieuwe studiejaar verstreken, waarin de Johan Cruyff Academy heeft kennisgemaakt met 88 sporters, uit verschillende takken van sport, die hun topsport gaan combineren met een vierjarige, fulltime hbo-opleiding Sportmarketing, een differentiatie van hbo Commerciële Economie. We doen we een rondje langs de locaties in Amsterdam, Groningen en Tilburg onder het mom ‘what’s new’.

Covid proof

Veel impact voor de hogescholen, waar de Johan Cruyff Academy onderdeel van is, was natuurlijk het 'covid-proof' maken van de faciliteiten. Doordat de studenten en docenten aan de Johan Cruyff Academy al gewend zijn aan tijd- en plaats onafhankelijk leren, in verband met de sportverplichtingen van de studenten, verliepen de online aanpassingen relatief soepel. Doorgaans hoeven de studenten slechts twee dagdelen op locatie te zijn en de overige colleges en studiematerialen zijn online te raadplegen.

In de video toont de Hogeschool van Amsterdam, waar de Johan Cruyff Academy Amsterdam onderdeel van is, welke maatregelen het betreffen.
Veilig samen studeren. Zo doen we dat!

Samen veilig studeren bij de HvA. Hoe doen we dat op de HvA-campussen? Als we ons allemaal houden aan een paar simpele regels, komen we een heel eind! Check voor meer info: https://www.hva.nl/studerenopafstand/samen-veilig-studeren/samen-veilig-studeren.html

Posted by Hogeschool van Amsterdam - HvA on Friday, August 28, 2020

Amsterdam

"Onder het motto 'Elk nadeel heeft zijn voordeel' hebben we ervoor gekozen om de groep dit jaar in de buitenlucht te ontvangen", aldus Kim Middendorp, de teamleider van de Johan Cruyff Academy Amsterdam. "Dat kwam de sociale interactie ten goede. Middels gesprekken en speltechnieken, voelde iedereen zich al snel thuis en dat droeg bij aan een goede start. Ik merkte dat veel eerstejaars studenten na de sluiting van de scholen door covid vorig jaar, enthousiast zijn om te gaan starten met hun nieuwe opleiding. En ook de docenten zijn blij dat we in een combinatie van online en on campus weer aan de slag kunnen. De energie is goed en iedereen heeft er veel zin in!", zegt Kim

De 53 eerstejaars studenten van de Johan Cruyff Academy Amsterdam en acht studenten die het eerste studiejaar overdoen, zullen aan de nieuwe locatie van de Johan Cruyff Academy Amsterdam studeren, aan de Fraijlemaborg 133, vlakbij de Johan Cruijff Arena.

Groningen

De Johan Cruyff Academy Groningen is dit studiejaar ook in een nieuwe studieomgeving gestart. “Er is nieuwbouw gerealiseerd op het Zernike-terrein van de Hanzehogeschool, waar de Johan Cruyff Academy Groningen onderdeel van is, en we kunnen nu gebruik maken van een nieuw ‘Cruyff-lokaal’ in de nieuwbouw", aldus teammanager Rob Verburg, “met een prachtige nieuwe achterwand met een foto en een quote van Johan Cruijff”.
“In totaal 17 sporters gaan beginnen aan de opleiding in Groningen en twee studenten zullen jaar 1 nogmaals doen. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, maar ondanks corona heerst er tevredenheid over het resultaat. "Het is weer een gemêleerd gezelschap, waarbij veel sporten vertegenwoordigd zijn. De bekende sporten natuurlijk, zoals voetbal en wielrennen, maar we hebben dit jaar ook voor het eerst een Thaibokser verwelkomd”, aldus Rob.

Als kennismaking zijn de docenten en studenten wezen fatbiken bij De Zwerfsteen in Roderesch.

Tilburg

Ook de Johan Cruyff Academy Tilburg start dit jaar met iets minder studenten dan gehoopt. “We zijn van start gegaan met 18 nieuwe studenten en vier student-sporters gaan het eerste jaar overdoen, terwijl we streven naar 25 eerstejaars studenten”, aldus Marc van der Linden, de coördinator van de Johan Cruyff Academy Tilburg.

“We hebben dit jaar twee studenten die direct doorstromen naar het studiejaar 2, op basis van het VWO-traject, waaronder een sporter die handbalt in Hamburg. Verder hebben we voor het eerst een stijldanser in de groep en drie voetballers van NAC Breda, die naar aanleiding van een informatieavond, die we samen met het Johan Cruyff College Roosendaal hadden georganiseerd, naar ons zijn gekomen”, aldus Marc.

“Onderdeel van de covid-maatregelen vormt een versobering van het on campus programma. In dat licht hebben we er dit jaar voor gekozen om geen gezamenlijke introductieweek te organiseren, maar hebben we de kick-off in een sportomgeving bij de Tilburg Trappers verzorgd, de ijshockeyclub die in de Duitse Oberliga speelt, en een innovatiesessie bij HC Tilburg gedaan, als aftrap van het eerste studieproject", besluit Marc.

We wensen alle student-sporters veel succes in hun sport en studie!